• Посилання скопійовано

Дохід за 2015 рік перевищив 5 млн грн: яка доля єдинника III групи у 2016 році?

Регіональні податківці вважають, що такі платники мають право перебувати на спрощеній системі у 2016 році

Дохід за 2015 рік перевищив 5 млн грн: яка доля єдинника III групи у 2016 році?

Згідно зі змінами, внесеними з 1 січня 2016 року до Податкового кодексу, у 3-й групі єдиного податку зможуть знаходитися лише підприємці та юридичні особи, у яких протягом календарного року обсяг річного доходу не перевищує 5 000 000 гривень.

Якщо ж такий платник єдиного отримав дохід за 2015 рік, наприклад, 10 млн грн. Чи зможе він перебувати на спрощеній системі у 2016 році?

Як ми уже зазначали, жодних зауважень або перехідних положень з цього приводу ПКУ наразі не містить. На нашу думку, оскільки ця норма діє з 01.01.2016 року, попередніх звітних періодів вона не стосується, а тому ті, хто перебували у 3-й групі платників єдиного податку в 2015 році (якщо вони нічого не порушували і не подавали відповідних заяв про перехід на загальну систему оподаткування) можуть і далі бути єдинниками. Принаймні до перевищення нової річної суми доходу в 2016 році або наступних роках. 

Остаточну крапку в цьому питанні надасть ДФСУ. Поки що нашу позицію підтримали лише черкаські податківці, озвучивши її на вебінарі щодо податкових змін-2016. Докладніше тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»