• Посилання скопійовано

ФОПа зареєстровано в останні дні місяця: як йому стати «єдинником» І чи ІІ групи?

Новостворені ФОП для обрання І або ІІ групи єдиного податку повинні подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до закінчення місяця їх реєстрації

ФОПа зареєстровано в останні дні місяця: як йому стати «єдинником» І чи ІІ групи?

ДФС у Київській області інформує, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування зі сплатою єдиного податку, встановленого для I – III груп, регулюється пп. 298.1.1 – 298.1.4 ПКУ.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву – це встановлено  пп. 298.1.1 ПКУ. Форму заяви затверджено наказом Мінфіна від 20.12.2011 р. №1675.

Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для I або II групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація (пп. 298.1.2 ПКУ).

Тобто новостворені фізичні особи – підприємці для обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для I або II групи, повинні подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація.

Для обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для I або II групи, законодавчо не передбачено перенесення термінів подачі заяви для фізичних осіб – підприємців, які були зареєстровані в останні дні місяця.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»