• Посилання скопійовано

Особам, які провадять незалежну профдіяльність, дозволять бути на єдиному податку: законопроект

Законопроектом №2200 пропонується встановити особам, які провадять незалежну професійну діяльність, можливість обрання спрощеної системи оподаткування в межах визначених ПКУ доходів та їх складу

Особам, які провадять незалежну профдіяльність, дозволять бути на єдиному податку: законопроект

2 жовтня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №2200 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування самозайнятих осіб, які провадять незалежну професійну діяльність".

Як зазначено у пояснювальній записці, в Україні особи, що провадять незалежну професійну діяльність, несуть величезне податкове навантаження порівняно з фізичними особами-підприємцями. Вони безальтернативно вимушені реєструватися податкових органах та сплачувати податки згідно зі ст. 167 ПКУ, а тому більшість з них «показують» мінімальні прибутки аби мінімізувати сплату надвеликих податків.

З огляду на це, метою даного проекту Закону є:

  • створити справедливу систему оподаткування осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та зареєстровані у контролюючих органах, та які мають на меті зареєструватися у контролюючих органах;

  • усунути дискримінацію між фізичними особами-підприємцями та самозайнятими особами, які провадять незалежну професійну діяльність, щодо оподаткування, а також суперечностей у трактуванні понять «фізична особа-підприємець» та «особа, яка провадить незалежну професійну діяльність», які відповідно до пп. 14.1.226 ПКУ зазначені як єдине поняття – «самозайнята особа».

 

Що пропонується?

З метою вдосконалення чинного законодавства пропонується внести зміни до ПКУ щодо розширення кола осіб, які можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування, визначивши самозайняту особу, яка проводить незалежну професійну діяльність як платника податку.

Зокрема, для цього пропонується визначити самозайняту особу, яка проводить незалежну професійну діяльність як платника податків, яка має право самостійно обрати спрощену систему оподаткування .

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»