• Посилання скопійовано

Чи може «єдинник» надавати послуги інтернет-зв’язку?

Податківці наголосили, що фізособи-підприємці при наданні послуг інтернет-зв’язку можуть бути платниками єдиного податку

Чи може «єдинник» надавати послуги інтернет-зв’язку?

Чернівецькі податківці надали відповідь на таке питання: «Чи може бути платником ЄП ФОП, що надає послуги Інтернет – зв’язку, телебачення та здійснює кур’єрську діяльність?».

Відповідь така: 

1. Фізичні особи - підприємці, які здійснюють кур’єрську діяльність та надають послуги Інтернет – зв’язку, можуть бути платниками єдиного податку.

2. Фізичні особи - підприємці, які надають послуги телебачення, повинні мати відповідні ліцензії і не можуть бути платниками єдиного податку. 

 

Від редакції:

Як відомо, з 20 жовтня почали діяти зміни до ПКУ, внесені до ст. 295 Законом №129. З цієї дати не можуть бути єдинниками суб'єкти господарювання з діяльністю щодо телефонного зв'язку та телекомунікацій.  Ми про це писали тут та тут.

З огляду на відповідь чернівецьких податківці Інтернет-провайдери можуть і далі перебувати на спрощеній системі. Заборона діє СГ, які надають послуги телебачення. Але офіційної інформації саме від ДПС щодо цього питання поки немає.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»