• Посилання скопійовано

Єдинникам заборонять займатися ювелірною діяльністю: законопроєкт

За позицією авторів законопроєкту №4091 ювеліри-спрощенці мають можливості ухилення від сплати податків та перебування в тіні. Тому вони не мають права перебувати на спрощеній системі

Єдинникам заборонять займатися ювелірною діяльністю: законопроєкт

Бухгалтер.ua розповідає, що у парламенті зареєстровано законопроект №4091 про внесення змін до ПКУ щодо врегулювання діяльності суб'єктів господарювання, які здійснюють операції з ювелірними виробами. Його автори, двоє депутатів від партії «Слуга народу», зокрема і Д. Гетманцев, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, пропонують виключити із переліку платників податків, на яких розповсюджується застосування спрощеної системи оподаткування, тих, хто здійснює діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Автори стверджують, що законопроект «спрямований на покращення інвестиційного клімату в Україні за рахунок переходу на загальну систему оподаткування [указаних] суб'єктів господарювання». А тому «Прийняття законопроекту створить передумови для виведення з тіньового поля ювелірної галузі України, її розвитку, створення нових робочих місць, зростання надходжень у вигляді податків і зборів до Державного та місцевих бюджетів».

З моменту набрання чинності законопроекту, не можуть застосовувати спрощену систему оподаткування (бути платником єдиного податку) виробники ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

З 01 січня 2022 року скасовується можливість ведення господарської діяльності на спрощеній системі оподаткування для суб'єктів господарювання, які здійснюють постачання, продаж (реалізацію) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також буде скасовано сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування фізособами та суб'єктами господарювання, які подають ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів на клеймування державним пробірним клеймом до казенних підприємств пробірного контролю.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»