• Посилання скопійовано

Мінцифри запустило спеціальний правовий режим Дія.City

Резидентами Дія.City можуть стати ІТ-компанії чи стартапи з будь-якого регіону України. Подати заявку можна за декілька хвилин на офіційному сайті Дія.City

Мінцифри запустило спеціальний правовий режим Дія.City

Міністр цифрової політики у своєму Телеграм-каналі розповів про запуск Дія.City. Він наголосив, що ця система є однією з найкращих податкових систем у світі – доступна в будь-якому куточку України як для маленьких стартапів, так і для великих ІТ-компаній.

Проєкт має все для успішної побудови та розвитку ІТ-бізнесу: від сприятливих податків (у 5 разів нижчі, порівняно із загальною системою оподаткування) до соціальних гарантій для розробників, інструментів захисту інвестицій та інтелектуальної власності.

Федоров підкреслив, що талановиті українські розробники зможуть успішно реалізувати свої ідеї тут, вдома. Він впевнений, що в Україну заходитимуть великі світові гіганти, у країні будуть створюватись нові робочі місця, розвиватись технології.

Одним із перших резидентів Дія.City стане міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut!

А в Телеграм-каналі Дії підкреслюється, що резидентами Дія.City можуть стати ІТ-компанії чи стартапи з будь-якого регіону України. Долучитися до Дія.City – просто. Тут немає бюрократії, черг та паперової тяганини. Подати заявку можна за декілька хвилин на офіційному сайті Дія.City.

Від себе додамо, що Законом №1946 передбачено такі особливості оподаткування резидентів «Дія Сіті»:

  • можливість сплати податку на прибуток підприємств на особливих умовах – за принципом податку на виведений капітал;
  • оподаткування  ПДФО спеціалістів – резидентів «Дія Сіті» у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом, авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори за ставкою 5% у разі, якщо такі доходи спеціаліста не перевищують еквівалент 240 тис. євро за рік;
  • сплата ЄСВ резидентом «Дія Сіті» (якщо він відповідає встановленим вимогам) у розмірі мінімального страхового внеску на суму нарахованої зарплати або винагороди за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

Також документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія Сіті».

Про це ми писали тут та тут.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»