• Посилання скопійовано

Форму заяви для застосування єдиного податку планують змінити

ДПС оприлюднила текст проєкту наказу Мінфіну щодо внесення змін до форми Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Зокрема, у переліку причин відмови від спрощеної системи з'явиться нова причина – набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті

Форму заяви для застосування єдиного податку планують змінити

17 березня ДПС оприлюднила текст проєкту наказу Мінфіну  (завантажити) щодо внесення змін до форми Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. 

Розроблено його на виконання Закону України від 14 грудня 2021 року №1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Форму Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування пропонують викласти у новій редакції (завантажити).

Податківці наголосили, що Законом №1946-ІХ, зокрема, підпункт 298.2.3 ПКУ доповнено підпунктом 10, згідно з яким платники єдиного податку зобов’язані відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті.

Розробка проєкту наказу є забезпеченням практичного застосування положень п. 298.2.3 ПКУ шляхом внесення змін до форми Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розширення переліку причин відмови від спрощеної системи оподаткування, зокрема, новою причиною для відмови «набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті згідно з підпунктом 10 підпункту 298.2.3 пункту 298.2 статті 298 глави 1 розділу XIV Кодексу».

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Наразі ж зауваження та пропозиції до проєкту наказу можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу: Державна податкова служба України, Департамент оподаткування юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, електронну – dia-nakaz@ukr.net, Державної регуляторної служби України на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»