• Посилання скопійовано

Які пільги встановлені для єдинників на час війни: інфографіка від ДПС

ДПС згрупувала всі встановлені податкові зміни для єдинників у період воєнного стану

Які пільги встановлені для єдинників на час війни: інфографіка від ДПС

Нагадаємо, як раніше ми повідомляли, що з 5 квітня до правил застосування групи ЄП за ставкою 2% було внесено правки.

Зокрема, у разі подання заяви, вже існуючі СГ будуть зареєстровані платниками ЄП за ставкою 2% з наступного робочого дня після подання заяви. Новостворені ж СГ, які подали таку заяву при створенні, як і раніше, включаються до «спецгрупи» з дня створення.

Після закінчення війни (припинення або скасування воєнного стану) все повертається на свої місця. Ті СГ, які існували раніше, стають платниками того податку з доходів, який платили до «спецгрупи». А новостворені під час війни – переходять на загальну систему (щоб стати єдинниками їм потрібна заява, адже на спрощену систему автоматично не переходять).

З 16 квітня в норми п.  9 підрозділу 8 розд. ХХ знову внесено зміни до умов обрання та перебування на спеціальній групі ЄП.

До 16 квітня  було встановлено, що платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2% можуть бути фізичні особи – підприємці та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень.

16 квітня обмеження розміру доходу в 10 млрд грн виключено з умови. Про це ми писали тут.

Брошура «Корисна інформація для підприємців. Основні зміни в оподаткуванні в період воєнного стану»

 

***

Всі новини на тему функціонування платників єдиного податку під час воєнного стану можна переглянути тут>>

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»