• Посилання скопійовано

Мінфін оновив форми реєстраційних документів для платників єдиного податку

У новій редакції викладено заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, а також внесено зміни до розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників ЄП та форми самого витягу з реєстру

Мінфін оновив форми реєстраційних документів для платників єдиного податку

Мінфін наказом від 11.09.2024 №440 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 25.09.2024 за №1443/42788) виклав у новій редакції заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. Зокрема, зміни внесено в частині:

  • забезпечення можливості платникам єдиного податку самостійної відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті, визначеної пп. 10 пп. 298.2.3 XIV ПКУ,
  • заміни відомостей з КОАТУУ на КАТОТТГ. Оновлено п. 6 заяви «Місце провадження господарської діяльності (адреса, індекс)».

Крім того, внесено зміни до:

1) Розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування. Зокрема, у новій редакції викладено пункт 5.1 розділу 5 «Доходи, отримані суб’єктом господарювання за попередній календарний рік». Так, слова "доходи у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій)" замінено словами "доходи в грошовій формі (готівковій або безготівковій, у тому числі з використанням електронних грошей)".

Також примітку * до форми викладено в такій редакції:"* Для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта".

2) Запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку. Як і у Розрахунку, примітку * до форми викладено в такій редакції "* Для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта". Після слів "по батькові" доповнено словами "(за наявності)".

3) Витягу з реєстру платників єдиного податку. Також нова редакція примітки "* Для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта".

У тексті цієї форми після слів "по батькові" доповнено словами "(за наявності)", а слово "П. І. Б" замінено словами. "Власне ім'я та прізвище".

Цей наказ набере чинності через 60 днів з дня його офіційного опублікування. Станом на 30.09.2024 не опубліковано.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»