• Посилання скопійовано

Частка сільгоспдоходу "єдинника" менша 75%: чи переходити на загальну систему оподаткування?

Чи обов'язково переходити на загальну систему протягом 2017 року, якщо за результатами ІІІ кварталу 2017 року питома вага доходів підприємства (спрощена система, платник ІV групи єдиного податку) від реалізації сільгосппродукції в загальному складі доходів менша 75%?

Частка сільгоспдоходу "єдинника" менша 75%: чи переходити на загальну систему оподаткування?

ДФС у Луганській області  у своєму листі від 20.11.2017 р. №2668/ІПК/12-32-12-04-01 зазначає: умовою підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи у поточному податковому (звітному) році є розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробника, який здійснений за результатами минулого податкового (звітного) року наростаючим підсумком.

Під п. 298.8.4 ПКУ встановлено, що у разі якщо дохід від реалізації продукції сільськогосподарського товаровиробництва, перелік яких визначений пп. 298.8.3 ПКУ, за результатами податкового (звітного) року менше 75% від загального доходу, то платник єдиного податку четвертої групи сплачує податки з початку наступного податкового (звітного) року на загальних підставах.

Отже, якщо дохід від реалізації продукції сільськогосподарського товаровиробництва за результатами звітного податкового 2017 року менше 75% від загального доходу, то платник єдиного податку четвертої групи з 01.01.2018 р. сплачує податки на загальних підставах.

Разом з цим, протягом року платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів (пп. 298.2.2 ПКУ).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»