• Посилання скопійовано

«Єдиннику» IV групи слід відзвітувати до ДФС на 2019 рік не пізніше 20 лютого

С/г товаровиробникам – юридичним особам для набуття або підтвердження статусу «єдинника» четвертої групи слід подати не пізніше 20 лютого звітність

«Єдиннику» IV групи слід відзвітувати до ДФС на 2019 рік не пізніше 20 лютого

ДФС у Київській області повідомляє, що сільськогосподарським товаровиробникам – юридичним особам для набуття або підтвердження у 2019 році статусу платника єдиного податку IV групи потрібно не пізніше 20 лютого 2019 року надати податкову звітність:

  • контролюючому органу за основним місцем обліку платника – загальну податкову декларацію щодо всієї площі сільгоспугідь та/або земель водного фонду, з яких справляється податок, із додатками «Відомості про наявність земельних ділянок» та «Розрахунок частки с/г товаровиробництва за 2018 рік»;
  • контролюючим органам за місцем розташування земельних ділянок – звітні податкові декларації окремо щодо кожної земельної ділянки з додатками «Відомості про наявність земельних ділянок» (декларації подаються окремо за кожним кодом КОАТУУ за місцезнаходженням земельних ділянок).

Необхідно пам’ятати, що  підставами для анулювання реєстрації платника єдиного податку IV групи є:

  • неподання повного пакету податкової звітності з обов’язковими додатками до контролюючих органів за місцем основного обліку та за місцезнаходженням земельних ділянок (ч. 5 п. 299.10 ПКУ),
  • менший, ніж 75% розмір частки сільськогосподарського товаровиробництва юридичної особи у попередньому році (ч. 4 п. 299.10 ПКУ).

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»