• Посилання скопійовано

Юрособа-«єдинник» продає ОЗ: що з оподаткуванням?

Якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою продажу та їх залишковою балансовою вартістю

Юрособа-«єдинник» продає ОЗ: що з оподаткуванням?

ДПС у Київській області інформує, що у разі продажу основних засобів юридичними особами – платниками єдиного податку дохід від продажу визначається як сума коштів, отриманих від продажу таких основних засобів – п. 292.2 ПКУ.

Якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Таким чином, для визначення доходу від продажу основних засобів, однією із складових є сума коштів, отримана від продажу таких основних засобів, яка визначається згідно з договором продажу основних засобів. Нормами ПКУ не передбачено обов’язкової умови юридичним особам – платникам єдиного податку здійснювати продаж основних засобів за ціною не нижчою від їх оціночної вартості.

Нагадуємо, що продаж (реалізація) товарів – це будь-які операції, які здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за плату або компенсацію незалежно від строків її надання, а також операції з безоплатного надання товарів – пп. 14.1.202 ПКУ.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»