• Посилання скопійовано

За якою формою звітують «єдинники» 4 групи за 2021 рік?

Cуб’єкти господарювання з метою підтвердження/набуття статусу «єдинника» 4 групи на 2021 рік можуть подати податкову звітність за «старою» формою

За якою формою звітують «єдинники» 4 групи за 2021 рік?

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що набув чинності наказ Мінфіна від 09.12.2020 р. №752 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 29 червня 2015 року №578» (далі – Наказ), яким внесено зміни до форми податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи та форми податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця.

Податкові декларації платника єдиного податку четвертої групи та платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця подаються за формами, затвердженими наказом №752, за податкові звітні періоди 2021 року (пунктів 2 та 4 наказу №752). Цей наказ набирає чинності з 01.01.2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Разом з цим, якщо в результаті зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення (п. 46.6 ПКУ).

Податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків (п. 49.1 ПКУ).

Для платників єдиного податку четвертої групи податковим (звітним) періодом є календарний рік (п. 294.1 ПКУ).

Водночас з метою недопущення зриву кампанії декларування єдиного податку четвертої групи у 2021 році та реалізації можливості подання податкової звітності платника єдиного податку четвертої групи в Електронному кабінеті за формою, яка затверджена наказом №752, суб’єкти господарювання з метою підтвердження/набуття статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2021 рік можуть подати податкову звітність за формою, що затверджена наказом Мінфіна від 19.06.2015 р. №578, у термін, визначений пп. 298.8.1 ПКУ.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»