• Посилання скопійовано

За яких умов податківці можуть відмовити у реєстрації платниками ЄП зі ставкою 2%?

Підставами для відмови у реєстрації платниками ЄП за ставкою 2% доходу є здійснення СГ діяльності, яка заборонена окремими нормами ПКУ, та перевищення протягом календарного року обсягу доходу 10 млрд грн

За яких умов податківці можуть відмовити у реєстрації платниками ЄП зі ставкою 2%?

Податківці у підкатегорії 107.08.01 ЗІР зазначили, що реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.

Опрацювання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, відповідно до норм ст. 75 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), не є предметом камеральної перевірки.

Подана заява про застосування спрощеної системи оподаткування підлягає перевірці на відповідність зазначених суб’єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо).

При цьому, підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ та перевищення протягом календарного року обсягу доходу у розмірі 10 млрд. гривень.

У разі здійснення суб’єктами господарювання видів господарської діяльності, передбачених п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, контролюючий орган надає такому платнику податків письмову вмотивовану відмову у реєстрації його платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви (п. 299.5 ст. 299 ПКУ).

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»