• Посилання скопійовано

З 2019 року фізособи-«єдинники» при торгівлі ліками та медвиробами мають використовувати РРО

Податківці нагадали про новий обов'язок для фізосіб-«єдинників», який почне діяти з 2019 року. З 1 січня 2019 року при торгівлі ліками та медвиробами за готівку вони мають обов'язково використовувати РРО

З 2019 року фізособи-«єдинники» при торгівлі ліками та медвиробами мають використовувати РРО

ДФС у Харківській області нагадує, що з 1 січня 2019 року фізичні особи підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення, зобов'язані використовувати РРО незалежно від обсягу доходу. Відповідні зміни передбачені Законом №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який набере чинності 1 січня 2019 року.

Так, абз. 4 п. 296.10 ПКУ, який зобов'язує використовувати реєстратори розрахункових операцій єдинників, які здійснюють реалізацію технічно складаних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, доповнено словами «а також лікарських засобів та виробів медичного призначення».

Крім того, відповідні зміни внесено до Закону №265. При цьому зазначено, що вироби медичного призначення (медичні вироби) – це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»