• Посилання скопійовано

Що робити фізособі-«єдиннику» у разі втрати старої Книги обліку доходів?

Оскільки книгу обліку, яка велася до 2021 року, слід зберігати 1095 кд.дн, то у разі її втрати потрібно звернутися до ДПС протягом 5 днів від цієї події

Що робити фізособі-«єдиннику» у разі втрати старої Книги обліку доходів?

Податківці у підкатегорії 107.01.06 «ЗІР» наголосили, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку (першої – третьої груп) у разі втрати книги обліку доходів (книги обліку доходів і витрат) (далі – Книга), яка велася до 01.01.2021, зобов’язана у п’ятиденний строк з дня такої події письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку та відновити втрачену Книгу протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.

При цьому у разі не відновлення Книги вважається, що Книга була відсутньою у такого платника єдиного податку на час складання податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця.

Крім того, Книга зберігається не менш як 1095 днів з дня подання податкової декларації, для складення якої вона використовується, а у разі ліквідації платника податків документи за період його діяльності не менш як 1095 днів, що передували даті його ліквідації.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»