• Посилання скопійовано

Уряд подбав про пенсіонерів - субсидія буде призначатися за новими правилами

Пенсіонерам, які перестали працювати у цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, при розрахунку розміру субсидії не будуть враховувати дохід за весь минулий рік, а братимуть до уваги лише розмір щомісячної пенсії

Уряд подбав про пенсіонерів - субсидія буде призначатися за новими правилами

Про це під час прямої телефонної лінії Урядового контактного центру заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, цим рішенням Уряд відреагував на чисельні звернення українців, які у 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату  і пенсію, а у 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію.

«У людей це викликало нерозуміння, чому беруться до уваги їх доходи, які не відповідають сьогоднішньому дню. Мовляв, чому при розрахунку розміру субсидії у 2016 році враховується дохід за весь 2015 рік, якого в реальності у людини сьогодні немає. Тому прийнято соціально справедливе рішення – піти назустріч пенсіонерам в той час, як їх доходи знизилися у порівнянні з минулим роком», - зазначив Андрій Рева.

Дане рішення ухвалено на засіданні Уряду 8 вересня 2016 року і найближчим часом вступить в дію. Таким чином, усім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій з вересня цього року, субсидія буде призначена за новими правилами - виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.

Читайте також:

Уряд вніс зміни до порядку призначення та надання субсидій

Кабмін запустив сайт про тарифи і субсидії

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»