• Посилання скопійовано

ЄС опублікував рішення про введення безвізового режиму з Україною

Європейський союз опублікував рішення про введення безвізового режиму для громадян України. Відповідне рішення оприлюднено в офіційному журналі ЄС від 22 травня 2017 року

ЄС опублікував рішення про введення безвізового режиму з Україною

Згідно з опублікованим документом, громадяни України звільняються від вимоги мати візи при перетині зовнішніх кордонів країн Європейського союзу, - повідомляє РБК-України.

"Вважається, що Україна виконала всі вимоги, встановлені в плані дій щодо лібералізації візового режиму, представлені українським урядом в листопаді 2010 року, і, отже, задовольняє відповідним критеріям для звільнення її громадян від візових вимог при поїздках на територію держав-членів", - йдеться в документі.

Також повідомляється, що виконання Україною вимог по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією будуть належним чином контролюватися Європейською комісією згідно з механізмом, викладениv у Регламенті ЄС.

Крім того, підкреслюється, що безвізовий режим буде діяти тільки для власників біометричних паспортів, виданих в Україні у відповідності зі стандартами Міжнародної організації цивільної авіації.

Також уточнюється, що дія безвізового режиму не поширюється на Велику Британію та Ірландію, які не входять до Шенгенської зони.  

"Ця постанова набирає чинності на двадцятий день після її опублікування в офіційному журналі Європейського союзу. Цей Регламент є обов'язковим у всій своїй повноті і безпосередньо застосовується в державах-членах відповідно до договорів", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 17 травня ЄС підписав угоду про безвізовий режим для України.

Нагадуємо, що рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною набуде чинності через 20 днів після оприлюднення – 11 червня.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»