• Посилання скопійовано

Мінрегіон повідомив про проблему з відшкодуванням субсидій

У Мінрегіоні вважають, що новий механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК, який запроваджено з січня, має бути відкоригований

Мінрегіон повідомив про проблему з відшкодуванням субсидій

Ситуація, яка наразі виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг та субсидій, наданих населенню на оплату ЖКП, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України, - вважають у Мінрегіоні.

Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 4 січня 2018 року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні.

"Підприємства галузі, ОСББ/ЖБК не повинні ставати заручниками ситуації –  в цьому полягає принципова позиція Мінрегіону" - про це наголошено під час наради 26 січня 2018 року з представниками міністерств і відповідних служб під головуванням  Віце-прем`єр-міністра – Міністра регіонального  розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

У Мінрегіоні вважають, що новий механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК, який запроваджено з січня, має бути відкоригований і сприйнятним для усіх учасників розрахунків, а особливо для підприємств життєзабезпечення, ОСББ/ЖБК. За результатами наради Мінфіну надане відповідне доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації.

Нагадаємо, наказом Мінфіну від 04.01.2018 р. № 1 введено в дію документ «Про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року  № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків».

Зазначені зміни Мінрегіон  не погоджував, а навпаки подавав свої пропозиції задля недопущення побідного колапсу.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»