• Посилання скопійовано

Нарахуванням пільг і субсидій займатиметься не ОСББ, а органи соцзахисту

В «Урядовому кур'єрі» опубліковано постанову Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою уряд удосконалює порядок розрахунків щодо пільг та субсидій на оплату за енергоносії та житлово-комунальні послуги

Нарахуванням пільг і субсидій займатиметься не ОСББ, а органи соцзахисту

У  номері газети «Урядовий кур'єр» від 06.03.2018 р. опубліковано постанову Кабміну від 21.02.2018 р. №114 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою уряд удосконалює порядок розрахунків щодо пільг та субсидій на оплату за енергоносії та житлово-комунальні послуги.

Ця постанова набирає чинності 6 березня 2018 року і застосовується з 1 січня 2018 року.

Урядовим рішенням врегульовано проблемні питання, що виникли з початку реалізації нового механізму монетизації пільг і субсидій та пов’язаним з ним отриманням підприємствами тепло-, водопостачання та водовідведення, житлового господарства, ОСББ та ЖБК компенсації з державного бюджету за пільги та субсидії.

У постанові, зокрема, йдеться: «Громадянам, які проживають у багатоквартирних будинках, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні (житлові) кооперативи, субсидія для відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком, на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та на оплату електроенергії, природного газу (в тому числі послуг з транспортування, розподілу та постачання), тепло-, водопостачання і водовідведення, вивезення побутового сміття та рідких нечистот надається шляхом перерахування коштів на поточний рахунок об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, відкритий в банківській установі».

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий кур'єр

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»