• Посилання скопійовано

Будьте обережні! Нова вірусна спам-розсилка від імені псевдо–ДФС, Виконавчої служби та НАПК

Зокрема, від ДФС листи приходять з темою «Звернення керівнику підприємства» про те, що компанія нібито ухилялася від сплати податків. Листи надсилають зі зворотними адресами в Японії r.oodaira@nishikawa-kogu.co.jp, product@vousetes.co.jp, mrc@x-make.sky-office.jp тощо. Ні в якому разі не відкривайтеїх — всі вони містять шкідливі прикріплені файли

Будьте обережні! Нова вірусна спам-розсилка від імені псевдо–ДФС, Виконавчої служби та НАПК

Український бізнес попереджають про нові хвилі хакерських атак. Вірусні листи розсилаються на електронні поштові скриньки підприємств від імені Національного агентства з попередження корупції (НАПК), а також Державної фіскальної служби (ДФС). Про небезпеку один одного попереджають бухгалтери українських підприємств в тематичних пабліках в соцмережі Facebook.

Від псевдо-ДФС листи приходять з темою «Звернення керівнику підприємства» про те, що компанія нібито ухилялася від сплати податків. Від липового НАПК приходить опитування з темою «Шановний громадянин!». Листи надсилають зі зворотними адресами в Японії r.oodaira@nishikawa-kogu.co.jp, product@vousetes.co.jp, mrc@x-make.sky-office.jp тощо.

Про це також повідомляє ДФСУ на офіційному сайті та навіть наводить приклад такого спам-повідомлення. Докладніше>>

Також шкідливі листи можуть приходити від імені Виконавчої служби або у них може йтися про якийсь вид адміністративного правопорушення, - попереджають користувачі.

Експерти закликають ні в якому разі не відкривати такі листи - всі вони містять шкідливі прикріплені файли. А в разі отримання відправлень з сумнівних адрес, негайно їх видаляти.

Читайте також: Кіберполіція розказала про нові інструменти для DDoS атак 

Джерело: UBR

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»