• Посилання скопійовано

​«Наше завдання - забезпечити повну прозорість у розрахунках за субсидіями», — О. Данилюк

Міністр фінансів Олександр Данилюк зазначив, що запровадивши адресну допомогу на рівні споживачів, можна ефективно контролювати, зокрема, рівень споживання газу в країні

​«Наше завдання - забезпечити повну прозорість у розрахунках за субсидіями», — О. Данилюк

Однією з комплексних ініціатив, що впроваджує Мінфін, є реформування системи розрахунків за субсидіями, що включає в себе кілька етапів: монетизація житлових субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг і пізніше - монетизація субсидій на рівні кінцевих споживачів (домогосподарств).

Як зазначив Міністр фінансів Олександр Данилюк у інтерв'ю виданню «РБК-Україна», запровадивши адресну допомогу на рівні споживачів, можна ефективно контролювати, зокрема, рівень споживання газу в країні.

«Наше завдання - забезпечити повну прозорість процесу розрахунків за с субсидіями таким чином, щоб ні у кого не залишалося можливостей для маніпуляцій з об'ємами споживання і грошима на субсидії», – зазначив Міністр фінансів О. Данилюк.

Наразі Мінфін разом з Мінсоцполітики працюють над розробкою нового механізму монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

За словами Міністра фінансів, Уряд зацікавлений у тому, щоб системі не було зловживань, і щоб допомогу від держави отримували саме ті, хто цього дійсно потребує.

На сьогодні вже успішно працює перший етап реформи - монетизація субсидій на рівні підприємств-постачальників (теплокомуненерго).

Наступний етап – монетизація субсидій на рівні населення, метою якого є підвищення адресності такої допомоги та посилити контроль за видатками в цій сфері.

«Ми виходимо з дуже простої позиції: субсидії - це не гроші з повітря. Це - гроші платників податків. І Міністерство фінансів послідовно просуває ідею монетизації субсидій. Таким чином ми зможемо виключити можливості для корупції в цій сфері. І буде чітко зрозуміло, хто скільки споживає і хто за що платить», – зазначив Олександр Данилюк.

Крім того, важливим аспектом монетизації субсидій є верифікація соціальних виплат. Наразі Мінфін займається цим питанням в комплексі зі створенням реєстру споживачів.

***

Читайте також:  

Усі новини на тему>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»