• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я

Затверджено Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я та Порядок опублікування відомостей з електронної системи охорони здоров’я Національною службою здоров’я. Це дозволить забезпечити пацієнтам можливість використання електронних сервісів для реалізації їх прав за програмою держгарантій медичного обслуговування населення

Затверджено Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я

Кабмін постановою від 25.04.2018 р. №411 «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я» затвердив:

1) Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я;

2) Порядок опублікування відомостей з електронної системи охорони здоров’я Національною службою здоров’я.

Також цією постановою установлено, що:

  • по-перше, передбачені Порядком функціонування електронної системи охорони здоров’я функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я впроваджуються відповідно до етапів реалізації державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення згідно із Законом «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». З дня набрання чинності цією постановою функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я поступово впроваджуються для реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення на рівні первинної медичної допомоги;
  • по-друге, до моменту запровадження електронної взаємодії центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я з державними електронними інформаційними ресурсами розпорядники таких ресурсів подають на запити МОЗ та НСЗУ інформацію в електронній формі, що міститься у відповідних державних інформаційних ресурсах та необхідна для функціонування електронної системи охорони здоров’я, протягом 10 робочих днів з моменту надходження таких запитів з дотриманням вимог Закону «Про захист персональних даних».

Постанова чинна з 25.05.2018 року.

***

Читайте також:  Урегульовано укладення договорів про медобслуговування населення

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»