• Посилання скопійовано

З 1 травня 2019 року власників квартир зобов'яжуть платити абонплату комунальникам

Граничний розмір плати за абонентське обслуговування не може перевищувати встановлений Кабміном розрахунок

З 1 травня 2019 року власників квартир зобов'яжуть платити абонплату комунальникам

З 1 травня 2019 року повинно бути встановлений граничний розмір плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента для комунальних послуг споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами, - інформує «Юрліга»

Відповідний проект постанови Кабміну оприлюднено для громадського обговорення.

Передбачено, що максимальна плата за абонентське обслуговування визначається окремо для послуг постачання тепла та гарячої води; централізованого водопостачання та водовідведення; поводження з побутовими відходами.

Абонплата розраховується за формулою і залежить від мінімальної заробітної плати, середнього кількісного складу домогосподарства (2,58 чоловік), коефіцієнта відшкодування домогосподарством витрат, понесених виконавцем при наданні цих послуг (в залежності від послуги: 0,004; 0,0035; 0,0015). Розмір абонплати є результатом множення вказаних показників.

Зауваження та пропозиції до проекту можна направити на e-mail: PohorilaIM@minregion.gov.ua.

Нагадаємо, відповідно до Закону про ж/к послуги, якщо співвласники багатоквартирного будинку не приймуть рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги протягом певного терміну, між виконавцем і кожним власником квартири укладається індивідуальний договір про надання комунальних послуг. При укладанні індивідуального договору споживачем сплачується плата за абонентське обслуговування, граничний розмір якої визначається Кабміном.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»