• Посилання скопійовано

У Києві можуть знову заборонити продавати алкоголь вночі

Депутати Київради узгодили проект рішення, який передбачає обмеження продажу алкоголю з 23:00 до 10:00. Проект підтримали всі фракції Київради, а також мер міста

У Києві можуть знову заборонити продавати алкоголь вночі

Депутати Київради узгодили проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00. Проект підтримали всі фракції Київради, а також і мер міста, - інформує Юрліга.

Документом пропонується ввести заборону на торгівлю вином, пивом (крім безалкогольного), алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Це правило не поширюється на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування і т.п.

Контролювати підприємців, які не виконуватимуть встановлені обмеження, буде Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київради (КМДА).

Документ мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, Київрада в 2016 році вже встановлювала такі обмеження на продаж алкоголю, але суд скасував це рішення, оскільки місцева влада не мала таких повноважень. Про це читайте тут>>

У березні 2018 року Верховна Рада схвалила Закон, який дозволив місцевим органам самостійно визначати години, коли торговим точкам заборонено продавати алкогольні напої. Ми про це писали тут>>

***

Читайте також: Які міста в Україні відмовилися від продажу алкоголю вночі?

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»