• Посилання скопійовано

Кабмін скасував субсидії споживачам газу без лічильників (оновлено)

Уряд намагається стимулювати встановлення лічильників газу

Кабмін скасував субсидії споживачам газу без лічильників (оновлено)

Кабінет Міністрів України на засіданні 22 серпня скасував субсидії споживачам без лічильників газу. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, в Україні надаються субсидії населенню в межах соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою Кабміну від 06.08.2014 р. № 409, але при цьому на сьогодні фактично відсутні стимули встановлювати лічильники природного газу.

Для стимулювання населення до встановлення лічильників Кабмін з 1 жовтня скасовує пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу в раніше встановлених обсягах соціальних нормативів. Це поширюється на споживачів, які не встановили лічильники самостійно, а також за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільчих систем.

 

UPD: У Кабміні кажуть, що не скасовували субсидії споживачам без лічильників

Кабінет Міністрів України не відміняв субсидії споживачам без лічильників газу, а зняв це питання з розгляду на засіданні 22 серпня. Про це РБК-Україна повідомили джерела в уряді.

Зокрема, Кабмін зняв з розгляду проект постанови "Про внесення змін до пункту 3 постанови Кабінету міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409".

Документ пропонував з 1 жовтня скасувати пільги і субсидії на газ для споживачів, які не встановили лічильники самостійно, а також за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем, відмовившись в письмовому вигляді.

Відзначимо, даний проект постанови значився в порядку Кабміну під пунктом 4.6. Згідно з зачитаним прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом списком, проект про скасування субсидій увійшов до числа прийнятих на підставі обговорення в комітетах. У той же час зняті з розгляду були пункти 4.24 і 5.3, які стосувалися експерименту в сфері примусового виконання рішень та угоди з НАТО.

***

Читайте також: Дізнатися розмір субсидії тепер можна онлайн

 

Усі новини на тему>> 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»