• Посилання скопійовано

Розміри аліментів в Україні підвищено до прожиткового мінімуму

Аліменти на дитину до 6 років становлять 1 559 гривень, до 18 років - 1 944 гривень

Розміри аліментів в Україні підвищено до прожиткового мінімуму

В Україні розміри аліментів підвищено до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Про це на засіданні Уряду повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Петренка, на сьогодні збільшено мінімальний розмір аліментів до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Зазначимо, з 1 липня для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1 559 гривень, для дітей від 6 до 18 років - 1 944 гривень. Крім того:

  • посилено відповідальність за перешкоди в спілкуванні з дитиною;
  • введено необхідність подавати довідку про відсутність заборгованості понад 6 місяців для претендентів на держпосади;
  • скорочено термін, після якого вводяться обмеження для боржників.

Петренко також зазначив, що також набув чинності другий пакет новацій, яким запроваджено преференції для батьків. Також законодавчо зрівняли в правах з виховання та можливості виїзду за кордон з дитиною обох батьків, які сумлінно виконують свої обов'язки.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»