• Посилання скопійовано

Особливості отримання субсидії у разі отримання зарплати нижче мінімальної

Якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, субсидію можна оформити на загальних умовах, без розгляду справи комісією. Субсидію в таких випадках розраховують на основі реально отриманих доходів, тобто з урахуванням мінімальної зарплати

Особливості отримання субсидії у разі отримання зарплати нижче мінімальної

Відмова у субсидії тим українцям, чиї доходи нижче мінімальної заробітної плати, є неправомірною. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба відомства, - повідомляє «РБК-Україна».

За словами Реви, українці з доходами нижче мінімальної зарплати можуть звернутися до Комісії з питань призначення житлових субсидій, якщо їм відмовлять у призначенні субсидії.

«Якщо ЄСВ сплачується у повному обсязі, Комісія в дохід рахуватиме три або навіть один прожитковий мінімум, залежно від соціального становища особи, і розрахує розмір субсидії», – зазначив він.

Міністр додав, що якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, субсидію можна оформити на загальних умовах, без розгляду справи комісією. Субсидію в таких випадках розраховують на основі реально отриманих доходів, тобто з урахуванням мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики заявили, що усна відмова працівника соцзахисту населення в призначенні субсидій є незаконною.

Зазначимо, в проекті Державного бюджету на 2019 рік, який Кабмін подав до Верховної Ради, закладено фінансування субсидій на суму 55 млрд гривень. У такому разі субсидії в 2019 році скоротять на 16 млрд гривень.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»