• Посилання скопійовано

Як відбуватиметься монетизація субсидій? Мінсоцполітики запрошує до обговорення урядового проекту

Мінсоцполітики запрошує громадськість до обговорення урядового проекту надання житлових субсидій у грошовій формі

Як відбуватиметься монетизація субсидій? Мінсоцполітики запрошує до обговорення урядового проекту

Мінсоцполітики фіналізувало проект постанови КМУ «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» та запрошує громадськість висловити свої пропозиції і зауваження щодо урядового бачення монетизації субсидій до 21 грудня 2018 року.

Ознайомитися з текстом проекту можна тут>>

Проектом акта пропонується:

  • через механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі реалізувати реформу енергетичного сектору в частині стимулювання економного споживання житлово-комунальних послуг громадянами, які отримують житлову субсидію, мотивуючи отриманням грошової винагороди за результатами опалювального періоду, 
  • посилити соціальну підтримку найменш захищених категорій населення та максимально нівелювати складнощі отримання житлової субсидії окремими категоріями громадян. 

Документом передбачено, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію одержували протягом опалювального періоду 2018–2019 років не у грошовій формі, буде здійснюватися лише після подання нових заяви і декларації, в яких обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Житлова субсидія на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також житлово-комунальних послуг буде надаватися:

  1. громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року, -  за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам шляхом перерахування коштів на рахунки управителів багатоквартирного будинку та виконавців комунальних послуг;
  2. громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії з 1 січня 2019 року, - за рахунок коштів, передбачених Мінсоцполітики у державному бюджеті для виплати житлової субсидії у грошовій формі шляхом перерахування коштів на рахунок в АТ „Ощадбанк” на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ „Ощадбанк” договору з подальшим переказом АТ „Ощадбанк” таких коштів на рахунки управителів багатоквартирного будинку та виконавців комунальних послуг, які в подальшому ними розподіляються на особові рахунки одержувачів житлових субсидій.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»