• Посилання скопійовано

З березня 2019 року субсидії почнуть видавати готівкою

Кабмін планує внести зміни у систему монетизації субсидій

З березня 2019 року субсидії почнуть видавати готівкою

Кабінет міністрів має намір внести зміни в систему монетизації житлових субсидій, передбачивши їх виплату в грошовій формі вже з березня 2019 року, про це РБК-Україна розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Була нарада у президента України за участю прем'єр-міністра, ряду міністрів, зацікавлених сторін як «Укрпошта», «Нафтогаз», Пенсійний фонд, громадських організацій, представників ОСББ. Було прийнято політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже у готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий – в експериментальному порядку всім видати гроші і подивитися, як це буде працювати», – розповів Андрій Рева.

Міністр пояснив, що паралельно буде запущено два механізму монетизації – готівковий і безготівковий.

«Сьогодні у нас 4 мільйона одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень (в опалювальний період, – ред.). Це 6 млрд гривень в місяць будемо видавати готівкою», – уточнив Рева.

При цьому в безготівковій формі субсидії будуть отримувати ті громадяни, які звернулися до управління соціального захисту вже після 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з 1 січня 2019 року розпочався перший етап монетизації субсидій. Згідно з рішенням уряду, з 1 січня субсидії будуть монетизовані для тих, вперше звернеться за допомогою.

Як писалось раніше, за словами Реви, монетизація субсидій охопить всіх одержувачів вже в жовтні 2019 року.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»