• Посилання скопійовано

З березня розпочнеться виплата субсидій готівкою

6 лютого Уряд схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року

З березня розпочнеться виплата субсидій готівкою

Кабінет Міністрів України схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року, - пише РБК-Україна.

Це передбачено постановою КМУ від 06.02.2019 р. №62.

Прийнятим рішенням пропонується з березня 2019 року впровадити механізм надання житлових субсидій населенню у готівковій формі. Передбачається, що дана ініціатива буде стимулювати українців економно споживати житлово-комунальні послуги. Також передбачається посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій.

Нагадаємо, в середині січня міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що українці вже з березня отримуватимуть житлові субсидії готівкою.

«Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий – в експериментальному порядку всім видати гроші і подивитися, як це буде працювати», – пояснив він.

Пізніше він заявив, що субсидія буде виплачуватися одночасно з пенсією.

«Субсидія у результаті всіх цих змін стає соціальною виплатою. Вона виплачуватиметься місяць в місяць, день в день. Таким чином, з 1 березня період виплати синхронізується з періодом виплати пенсій і, відповідно, люди будуть отримувати ці кошти одночасно з пенсією», – заявив міністр.

Зазначимо, раніше розповідалось, що в команді чинного президента Петра Порошенка сумніваються в старті виплати субсидій до виборів 31 березня 2019 року.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»