• Посилання скопійовано

Переведення годинників на літній час скасують: названа дата

Якщо ЄС розпрощається з переведенням стрілок, то наш МЕРТ також внесе відповідні корективи

Переведення годинників на літній час скасують: названа дата

Перехід на літній час відбудеться 31 березня в три години, однак найближчим часом його можуть скасувати. Разом з українцями на літній режим перейде і Європа, хоча там вже давно ведуться розмови про скасування переведення годинників. Про це інформує РБК-Україна.

В недалекому майбутньому ініціативу має затвердити Європарламент, а вже в червні цього приводу передбачена зустріч міністрів транспорту країн ЄС. Також рішення про скасування переведення годинників повинні схвалити країни-члени, але поки дата фінального голосування невідома.

До речі, на президентському сайті все частіше з'являються петиції з пропозицією скасувати маніпуляції з часом. Однак на даний момент жодна з них не набрала достатньої кількості голосів. Також у минулому році рішенням цього питання зайнявся один з нардепів, зареєструвавши в Раді відповідний проект постанови, який донині розглядають у комітетах.

Незважаючи на це, в Кабміні не виключають можливості переходу на один час з Євросоюзом. (Від редакції: ЄС вже проголосував про скасування переведення стрілок з 2021 року. Тому тепер справа за Мінекономрозвитку  щодо внесення відповідних коректив.).

Нагадаємо, що УЗ скоригувала графік через переход на літній час. Всі зміни були завчасно внесені й погоджені з адміністраціями залізниць сусідніх країн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»