• Посилання скопійовано

З 1 грудня 2019 року почнуть діяти нові вимоги до енергоефективності житла

За позицією Мінрегіону нові вимоги до енергоефективності житла дозволять економити до 40% енергії

З 1 грудня 2019 року почнуть діяти нові вимоги до енергоефективності житла

«Проектування житлових будинків з класом енергоефективності не нижче «С»  дозволить заощаджувати до 40% на енергії», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, цю обов’язкову норму закріплено у нових ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення». Вони вступають у дію з 1 грудня 2019 року і стосуються нового будівництва та реконструкції.

«Увесь прогресивний світ рухається у напрямку енергозбереження і ми повинні переймати цей позитивний досвід. 23 липня минулого року набули чинності зміни до Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», у якому впроваджено європейські вимоги до енергоефективності та введено класи енергоефективності будівель від A до G. Відповідно, ці принципи було враховано під час оновлення ДБН щодо житлових будинків. Ці якісні зміни дадуть можливість гріти помешкання людей, а не повітря», – зазначив заступник Міністра.

Згідно з новими ДБН, житлові будинки та вбудовані в них приміщення громадського призначення слід проектувати класом енергоефективності не нижче «С» з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель».

Нові ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення» розроблені фахівцями ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну застарілих ДБН 2005 року. Вони вступають в дію з 1 грудня цього року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»