• Посилання скопійовано

«Дій вдома» - новий мобільний додаток від Мінцифри

Мобільний додаток «Дій вдома» створено для запобігання поширенню коронавірусу в Україні шляхом здійснення моніторингу за дотриманням режиму самоізоляції громадянами

«Дій вдома» - новий мобільний додаток від Мінцифри

Мобільний застосунок "Дій вдома" створено для запобігання поширенню коронавірусу в Україні шляхом здійснення моніторингу за дотриманням режиму самоізоляції громадянами, які обов’язково повинні його дотримуватися.

Згідно з постановою КМУ № 211, такими є:

  • особи, що повернулися з країн, де зафіксовано спалах COVID-19;
  • контактували з хворими;
  • хворіють на COVID-19 та перебувають на домашньому лікуванні або мають симптоми інфекції.

 

Яким чином здійснюється контроль?

  • За допомогою застосунку особа реєструється у місці проходження ізоляції;
  • Кілька разів на день людині приходитимуть сповіщення про необхідність завантажити підтвердження перебування вдома (FaceID, селфі та разове зняття геолокації).
  • Фото перевірятимуться на достовірність за допомогою штучного інтелекту.

У наступному релізі Дій вдома також передбачатиме можливість здійснення екстреного виклику на гарячу лінію МОЗ України, замовлення ліків та продуктів онлайн будуть доступні згодом.

В основу концепції Дій Вдома ліг зарубіжний досвід, що вже встиг продемонструвати ефективність застосування цифрових інструментів у протидії поширенню інфекції. Аналогічні мобільні застосунки вже функціонують у Польщі, Грузії, Ізраїлі, Китаї, Південній Кореї тощо. Вони допомагають відслідкувати місце перебування інфікованої людини та здійснювати контроль за дотриманням обов’язкового режиму самоізоляції.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»