• Посилання скопійовано

Увага! Уряд знову змінив карантинні заходи

Кабмін вніс зміни в постанову про запобігання поширенню коронавіруса. Зокрема, розширено перелік дозволених видів діяльності та визначено, на яких осіб віком понад 60 років не поширюється самоізоляція

Увага! Уряд знову змінив карантинні заходи

Нагадаємо, що з 2 квітня за рішенням Уряду під час карантину було дозволено продаж запчастин для транспортних засобів (у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки), продаж добового молодняка свійської птиці, функціонування всіх видів фінустанов. Про це ми писали тут.

8 квітня Кабмін знову уточнив перелік об'єктів, які можуть працювати під час карантину, а також категорії громадян віком 60 років і більше, які не підлягають самоізоляції.

Про це вчора  повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на офіційній сторінці у Facebook, а сьогодні оприлюднено й сам текст документа.

Так, постановою КМУ від 08.04.2020 р. № 262 передбачено, що заборона на ведення дільності під час карантину не поширюється на роботу суб’єктів господарювання з:

  • надання послуг хімчистки,
  • поштової та кур’єрської діяльності,
  • будівельних робіт,
  • робіт із збирання і заготівлі відходів діяльності

Увага! Правку щодо дозволу роботи магазинів будматеріалів прибрали з Постанови №262. Про це свідчить опублікований її варіант. Тож цей вид діяльності й далі під забороною.

Також виключено уточнення, що засобами зв’язку та телекомунікацій (в тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію) можна торгувати лише в спеціалізованих магазинах, які обов’язково повинні мати прямі контракти з операторами зв’язку.

Крім того, уточнено, що особами, які потребують самоізоляції, є, зокрема, особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, на яких поширюється дія Закону “Про запобігання корупції”, військовослужбовців та працівників Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:

  • провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної, нафтохімічної, машинобудівної промисловості, гірничо-металургійної галузі, галузях транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, галузі оборонної промисловості;
  • мають безперервний промисловий цикл;
  • надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;
  • є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;
  • включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

Також постановою затверджено Порядок проведення обов’язкової госпіталізації осіб, які здійснюють перетин державного кордону, до обсерваторів (ізоляторів).

***

Читайте також:  

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»