• Посилання скопійовано

Коли пенсіонери отримають одноразову допомогу у 1000 грн через коронавірус?

За словами міністра соцполітики, одноразова допомога в розмірі 1000 грн пенсіонерам буде виплачена після змін у Держбюджеті

Коли пенсіонери отримають одноразову допомогу у 1000 грн через коронавірус?

ZN.UA розповідає, що Пенсійний фонд забезпечив повне фінансування пенсій та їх виплата почалася вчасно – 2 квітня. Тим, кому ще не надійшли додаткові кошти, отримають гроші найближчим часом, повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Анонсована одноразова допомога у розмірі 1 тис гривень пенсіонерам надійде відразу після того, як уряд прийме зміни в державний бюджет. Міністр також анонсувала новий пакет соціальних ініціатив. Його, за словами Лазебної, представляють найближчим часом.

«Ви знаєте, що першого квітня уряд прийняв рішення про підвищення рівня забезпечення пенсіонерів. Перше відбулося 7 квітня. Всі пенсіонери у віці від 80 років і старше отримали 500 грн. Ми про це відзвітували Кабміну. Ми контролюємо кожну виплату. Ми знаємо, що пенсіонери, які отримують кошти на свої банківські рахунки, вже отримали виплати. Ті, яким ще доносять гроші листоноші, то все в процесі», – розповіла Лазебна.

Міністр соцполітики Марина Лазебна також зазначила, що в цьому місяці ПФУ забезпечив повне фінансування пенсій та їх виплата почалася вчасно.

«Про тисячу гривень. Порядок фінансування цієї тисячі вже прийнятий урядом. Ми очікуємо, що найближчим часом відбудеться засідання уряду і депутати приймуть зміни в державний бюджет. Це для нас буде підстава виплати і буде джерело фінансування. Ми відразу виплатимо кошти людям. Ми говорили, що це буде в квітні і не відмовляємося від обіцянки. Я впевнена, що наступного тижня ми спільно з депутатами відзвітуємо», – додала міністр.

Також міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу розповіла про заходи уряду з посилення соцзахисту українців під час карантину. За її словами, Кабмін гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій.

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»