• Посилання скопійовано

Увага! З 14 квітня МОЗ заборонив роботу всіх ринків

Постанова, яка дозволяла роботу ринків під час карантину, втратила чинність 14 квітня

Увага! З 14 квітня МОЗ заборонив роботу всіх ринків

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив про скасування постанови №5 від 30 березня "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) у місцях торгівлі". Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, передає РБК-Україна.

Документ втратить чинність з 14 квітня.

"Ми розуміли питання, чому ми дозволяємо відкривати ринки, оскільки це впливало на ціни, які були в супермаркетах, і це збільшувало доступність до більш дешевих продуктів харчування. Впродовж дії цієї постанови були виявлені зловживання органів місцевого самоврядування, коли вони повідкривали ринки в антисанітарних умовах. Ми маємо шалені порушення. З 14 квітня моя постанова, котра прописувала умови, як відкриватися ринкам, буде визнана як така, що втратила чинність. Ми не будемо з цим працювати, здорового глузду немає. Як і з доступом до храмів. Чомусь ми думаємо, що пронесе", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, робота продуктових ринків була заборонена відповідно до карантинних заходів, прийнятих Кабінетом міністрів для боротьби з пандемією коронавірусу в Україні.

За текстом нової постанови,   головного санітарного лікаря Віктора Ляшко від 13 квітня: попередня постанова санлікаря від 30 березня, що дозволяла роботу ринків в умовах карантину при дотриманні ряду умов, визнана такою, що втратила силу.  

 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»