• Посилання скопійовано

Дорошенко: Уряд запровадив держрегулювання цін на десять товарів

Задля попередження появи дефіциту продуктів першої необхідності введено держрегулювання цін на цукор, макаронні вироби, молоко, яйця, хліб, птицю, масло вершкове, крупу гречану

Дорошенко: Уряд запровадив держрегулювання цін на десять товарів

З 15 квітня на період надзвичайної ситуації в Україні буде діяти державне регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби. Про це повідомив у пості в Facebook голова Національної ради економічного розвитку України Олексій Дорошенко. За його словами, під державне регулювання підпадають:

  • гречка,
  • цукор,
  • борошно пшеничне в/г,
  • вітчизняні макарони,
  • молоко 2,5% в плівці,
  • житньо-пшеничний хліб,
  • курячі яйця 1 категорії,
  • курка в тушці,
  • вершкове масло 72,5%,
  • мінеральна вода без газу.

Окрім того, він наголосив, що моніторинг буде розповсюджений на 8 фармпрепаратів та 2 медичнітовари (медичні маски та рукавички).

Якщо ціна в торгівлі на вказані товари повинна підвищуватися, то заклад торгівлі через електронну форму зобов’язаний повідомляти про це в Держпродспоживслужбу. На виробників або постачальників це регулювання не розповсюджується.

О. Дорошенко підкреслив, що влада буде вивчати причини зростання цін в роздрібних магазинах, а також мати можливість впливати й на виробників або імпортерів, якщо ціни зростають без економічного обґрунтування.

Також, за його словами, якщо будуть підстави, то перелік продукції, яка підлягає регулюванню, може зростати.

 

Від редакції: 15 квітня мінстр економіки зауважив, що дефіциту продовольчих товарів немає, всі продукти є в наявності на полицях наших магазинів і крамниць. 

«Ми активно працюємо над тим, що цінова стабільність для соціально значимих товарних груп зберігалась. Ми плануємо і працюємо над тим, щоб запровадити більш м’який інструмент регулювання, а саме на даний момент це 10 товарів, які є важливими для кожного українця і домогосподарства», – прокоментував Міністр.

За його словами, на даний момент цих заходів буде достатньо для того, щоб зберегти цінову стабільність і щоб ціни лишалися доступними для українців.

У зверненні окремо наведено, що Верховна Рада прийняла закон, згідно якого Уряд повинен регулювати ціни на соціально значимі товари – на продукти харчування та на ліки.

Іншої офіційної інформації щодо цієї ситуації не має. Слідкуємо за змінами. Також не було й спростування від інформації від Дорошенко.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»