• Посилання скопійовано

Уряд виділив кошти з Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей «єдинників» 1 та 2 груп

Уряд схвалив виділення коштів із Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей ФОП першої та другої групи

Уряд виділив кошти з Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей «єдинників» 1 та 2 груп

Прем'єр-міністр України на сторінці в Facebоok зазначив, що карантин не буде тривати вічно. Україна вчасно в нього зайшла та вчасно з нього вийде. Кожен етап зняття обмежень передбачає відкриття закладів із чіткими вимогами до дотримання санітарних норм.

За цим прикладом МОЗ та Мінекономіки напрацювали алгоритм, який дозволив Уряду на сьогоднішньому засіданні відновити діяльність продовольчих ринків. Основною умовою для цього є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

"На наступному засіданні плануємо розглянути низку рішень щодо послаблення карантинних обмежень. Я вже доручив міністерствам і відомствам розробити критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися. Адже ми не просто маємо відкрити магазини, перукарні та кав’ярні, ми маємо створити умови, за яких перебування там людей не загрожуватиме новим спалахом хвороби.

І ми точно не забуваємо про людей та бізнес. Влада розуміє, що громадяни, які сумлінно дотримуються карантину, не мають достатнього запасу міцності. Для цього ми працюємо над ініціативами, які допоможуть їм пройти цей період життя. Ми вже розпочали виплати одноразової допомоги пенсіонерам та іншим вразливим верствам населення, а також збільшили виплати допомоги по тимчасовому безробіттю/Так, додатково сьогодні Уряд схвалив виділення коштів із Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей ФОП першої та другої групи. А також підтримав проєкт закону, який пропонує запровадити механізм надання кредит

ів представникам малого бізнесу під державні гарантії. Якщо підприємець не зможе показати «дохід», адже не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти. Важливо, щоби бізнес безперешкодно мав змогу отримувати додатковий ресурс у непростих умовах коронакризи. Сподіваюсь, що Верховна Рада якнайшвидше підтримає законодавчі зміни.

Хочу акцентувати, що ми не зупиняли всю економіку. Найбільші обмеження стосуються галузі харчування та роздрібної торгівлі. Вважаю, що у цій сфері не має бути обраних. Правила для всіх однакові", - зазначив Д. Шмигаль.

***

Читайте також: Додаткові соцгарантії для ФОП на період карантину: свіже рішення Уряду!

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»