• Посилання скопійовано

Карантин діятиме до 22 червня, але з послабленнями

За словами головного санлікаря, карантин в Україні буде тривати до 22 червня. Однак обмеження будуть пом’якшуватись

Карантин діятиме до 22 червня, але з послабленнями

Карантин в Україні буде тривати до 22 червня. Однак обмеження будуть пом’якшуватись.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Ляшко порівняв епідситуацію в Україні та Польщі, зазначивши схожість сценаріїв поширення вірусу.

"Тому на плато ми будемо ще перебувати. Однак ми не можемо враховувати сезонність. Оскільки ще ми не розуміємо, як вірус себе буде вести влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми говоримо, що ми десь до 22 червня будемо подовжувати карантин, але він буде адаптивний з пом'якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації", - зазначив чиновник.

Ляшко також не виключив, що у випадку стрімкого зниження захворювань, карантин в Україні може бути відмінений передчасно.

Нагадаємо, Україна почала вихід з карантину 11 травня. З 22 травня стартує другий етап пом'якшення карантинних обмежень. Будуть відкриті фітнес-центри та спортивні зали, а також кінотеатри під відкритим небом і ресторани (на винос).

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, з 25 травня Кабінет міністрів України також дозволить відновити роботу метрополітену у містах, в яких дозволяє епідемічна ситуація.

Також повідомлялося, що в рамках ослаблення карантину Міністерство охорони здоров'я підготувало рекомендації щодо відновленню роботи громадського транспорту.

***

Читайте також:    

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»