• Посилання скопійовано

Київська влада відновила з 23 травня роботу громадського транспорту та великих магазинів

У Києві з 23 травня в рамках послаблення карантину почне працювати у звичайному режимі весь громадський транспорт, магазини площею до 1000 кв.м, а також дозволено проводити с/г ярмарки

Київська влада відновила з 23 травня роботу громадського транспорту та великих магазинів

Київ від сьогодні відновлює роботу наземного пасажирського транспорту та роботу магазинів площею до 1000 кв. м. Таке рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу повідомив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Сьогодні проведено засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації. Ми врахували зміну показників для послаблення протиепідемічних заходів. Так, у столиці загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить менше ніж 12 осіб, а саме 11,7. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50% а саме: 35%. Середня кількість тестувань методом ПЛР становить більше 12 осіб на 100 тис. населення протягом останніх семи днів, а саме 37,7. Тож, прийнято рішення про перехід до другого етапу послаблення протиепідемічних обмежень з дотриманням усіх норм та регламентів», – зазначив Валентин Мондриївський.

Так, наземний пасажирський транспорт відновить роботу сьогодні о 12:00.

Окрім того, із 23 травня відновлюють роботу магазини площею до 1000 кв. м.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» відновить перевезення пасажирів із 25 травня. Також у понеділок відновлять проведення сільськогосподарських ярмарків.

Наголошуємо, що у столиці продовжує діяти масковий режим, тож пасажирів у транспорт допускатимуть лише за наявності засобів індивідуального захисту. Так само маска буде необхідна під час візитів у магазин та на ярмарки.

 

Від редакції:

УВАГА! Постановою №392 передбачене поетапне скасування низки карантинних обмежень у регіонах, де це дозволяє зробити епідемічна ситуація. Більше про це – в окремій новині.

Вчора Київ був у переліку місць, де не дозволено було пом'якшувати карантинні заходи.

Але сьогодні Міністерство охорони здоров'я України змінило своє рішення щодо послаблення карантину в Києві. У МОЗ заявили, що столиця відповідає всім вимогам для послаблення обмежень.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на сторінці у Facebook.

***

Читайте також:

Джерело: Київська міська рада

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»