• Посилання скопійовано

Змінились критерії поділу України на епідемічні зони: Уряд прийняв рішення на засіданні 12 серпня!

МОЗ розробив зміни до постанови КМУ, яка визначає правила карантину в Україні (йдеться про постанову № 641). Цей проект змін було винесено на розгляд на засіданні КМУ 12 серпня і його затвердили

Змінились критерії поділу України на епідемічні зони: Уряд прийняв рішення на засіданні 12 серпня!

Міністерство охорони здоров’я розробило зміни до постанови Уряду №641, яка визначає правила карантину в Україні.

«Нові зміни до карантину — це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу. Ми вирішили зробити ще зручнішими та зрозумілішими критерії, за якими визначається територіальна приналежність регіону до зони небезпеки: червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої», — наголосив Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, зміни стосуються, зокрема, показників, за якими визначається приналежність адміністративної одиниці до карантинної зони.

«Йдеться про динаміку захворюваності та кількість випадків захворювання, і ми пропонуємо об’єднати це в один показник – і рахувати, виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів. Це зрозуміліший показник», — заявив Максим Степанов.

Окрім того, Міністр зазначив, що МОЗ вносить зміни до пункту про кількість заповнених ліжок. «Ми намагалися врахувати всі нюанси. Ми запровадили коефіцієнти щодо кількості людей, які проживають на території адміністративної одиниці. Ми вдосконалили постанову з точки зору її зрозумілості. Також ми вдосконалюємо роботу з контактними хворими. Дуже важливо працювати із людьми на самоізоляції, які повинні залишатися вдома», — резюмував Максим Степанов.

 

І ось на засіданні Уряду 12 серпня було прийнято рішення підтримати ці зміни

Постановою КМУ від 12.08.2020 р. №712 внесено відповідні зміни до постанови КМУ від 22.07.2020 р. №641. 

Докладніше про них читайте тут.

 

При цьому зазначається, що на засіданні міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні дуже швидко перейшли поріг у тисячу захворівших за добу. Також зростає кількість людей, які госпіталізуються.

«Раніше ми рівень загрози визначали за 4 показниками: кількість ліжок, випадків, тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Ми об'єднали два показника і зараз визначатимемо по 3 показниках: заповненість ліжок, тестування, рівень захворювань на 100 тис. населення за 14 днів», - зазначив він.

За його словами, кількість тестувань має бути не менше, ніж 24 на 100 тисяч протягом 7 днів, показник захворюваності за 14 днів не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності - 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймає рішення щодо зон кожні 7 днів, рішення про послаблення карантину в регіоні не може бути переглянуто раніше, ніж за 14 днів.

Якщо рівень завантаженості ліжок 5 днів поспіль по всьому регіону 50% і більше, то на території всього регіону встановлюється помаранчевий рівень, якшо більше 75% - червоний рівень.

***

UPD 13.08.2020

З 17 серпня – новий поділ України на епідемічні зони. Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила Україну на нові зони карантину. Три міста (Дубно, Самбір і Біляївка) та п'ять районів потрапили до «червоної зони». Київ у «жовтій зоні»

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»