• Посилання скопійовано

Локдаун вихідного дня: що буде заборонено?

У вихідні дні будуть працювати виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки

Локдаун вихідного дня: що буде заборонено?

Міністерство охорони здоров’я пропонує посилити карантинні заходи. Їх вже найближчими днями розглянуть на засіданні уряду. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ми розуміємо, що повний локдаун буде великим випробуванням для економіки України, зокрема для малого і середнього бізнесу. Але нам важливо розірвати ланцюг передачі захворювання. Тому ми ініціюємо введення жорсткого карантину «вихідного дня». Це допоможе зменшити кількість контактів між людьми», – наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що прогнозно такий карантин діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Водночас МОЗ ініціює закриття розважальних і торгових центрів у вихідні дні, а також обмеження роботи ресторанів до режиму «на виніс».

В повідомленні МОЗ також вказано, що днями Міністр охорони здоров’я провів велику селекторну онлайн-нараду з регіонами з питань подолання COVID-19. У ній взяли участь близько 500 учасників, серед яких – лікарі медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, керівники штабів, представники центрів первинної меддопомоги та департаментів охорони здоров’я. На онлайн-нараді розглядали питання готовності медсистеми надавати допомогу в умовах швидкого розповсюдження коронавірусу.

***

Позиція Президента щодо карантину вихідного дня

Карантин вихідного дня в Україні триватиме кілька тижнів. Посилені заходи допоможуть уникнути локдауну. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

***

Читайте також: В Україні можуть ввести новий карантин: подробиці

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»