• Посилання скопійовано

З 1 січня 2021 року введуть жорсткий карантин: прогноз від Степанова

За словами Степанова, жорсткий карантин в Україні введуть з перших чисел січня. Обмеження запровадять на три тижні. Але це ще тільки плани, чекаємо на рішення Уряду

З 1 січня 2021 року введуть жорсткий карантин: прогноз від Степанова

Жорсткий карантин в Україні введуть з перших чисел січня. Жорсткі обмеження будуть введені на три тижні.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Розповідає РБК-Україна.

За його словами, введення жорсткого карантину в січні дозволить підготуватися до сезонного стрибка захворюваності на грип та максимально розвантажити медичну систему України.

"Спираючись на медичні показники ми будемо пропонувати плановий жест карантин починаючи з перших днів січня. Тривалість повинна бути протягом трьох тижнів", - заявив міністр.

За словами Степанова, пік захворюваності на грип в Україні очікується з січня та протягом лютого.

"Саме тому, до цього періоду треба підійти з мінімальними цифрами захворюваності на COVID. Поки ми не будемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня", - додав Степанов.

Раніше РБК-Україна з посиланням на джерела в уряді повідомляло, що посилений карантин в Україні може бути введений з 2 по 23 січня. При цьому про тотальний локдаун мова не йде.

Відзначимо, днями прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантину вихідного дня в Україні більше не буде. При цьому уряд розробляє збалансоване рішення про посилення карантину в країні.

Також РБК-Україна писало, що уряд повідомить про нові обмеження за 7 днів до їх введення.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу підтвердили понад 15 тисяч нових випадків коронавірусу. Найбільше нових випадків підтвердили в Києві, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій і Київській областях.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»