• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує депутатам відмінити перехід на літній час

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4201 «Про обчислення часу в Україні»

Комітет ВРУ рекомендує депутатам відмінити перехід на літній час

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект «Про обчислення часу в Україні» (реєстр. №4201), автором якого є перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук.

 Руслан Стефанчук нагадав, що у Європейському Союзі про скасування щорічного переходу на зимовий і літній час говорять уже не перший рік. «У вересні 2018 року тодішній президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер висловив переконання, що переведення стрілок годинників скасують уже незабаром. А 26 березня 2019 року Європейський парламент підтримав ідею припинити сезонне переведення годинників з 2021 року. За результатами онлайн-голосування, 84% жителів ЄС підтримують скасування переходу на літній та зимовий час. Тож викладений у законі підхід відповідає і світовій практиці».

Руслан Стефанчук додав, що економічна доцільність переведення стрілок годинників не доведена.

«Реалії життя істотно змінилися й говорити про якусь економію не доводиться. У висновках Європарламенту, Національної академії наук України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України відзначається, що переведення годинників немає жодного економічного обґрунтування. Не існує досліджень, в яких було б доведено заощадження електроенергії. У разі необхідності при підготовці законопроекту до другого читання ми зможемо передбачити можливість надання деяким територіальним громадам права запроваджувати регіональний робочий час», – наголосив він.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»