• Посилання скопійовано

Чи буде новий локдаун: що говорить МОЗ?

МОЗ може почати розглядати введення загальнонаціонального локдауну, якщо понад 13 регіонів потраплять в «червону» зону карантину

Чи буде новий локдаун: що говорить МОЗ?

Міністерство охорони здоров'я може почати розглядати введення загальнонаціонального локдауну в країні, якщо більше ніж 13 регіонів потраплять в "червону" зону карантину. Поки уряд планує утримувати ситуацію шляхом локального "гасіння".

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Під замок. Чи можуть Україну знову закрити на "локдаун".

У МОЗ прогнозують, що Україна зіткнеться з "достатньо важким періодом захворюваності" в березні - квітні. При цьому глава комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький вважає, що локдаун можливий, якщо ситуація почне виходити з-під контролю.

"Якщо більше ніж 65% ліжок зайняті, а медична система - перевантажена, то уряд буде змушений ввести більш жорсткі заходи і перейти до загальнодержавного посиленому карантину. Сьогоднішня ситуація показує, що все можливо. Відповідно до постанови Верховної ради про введення такого карантину ми будемо знати як мінімум за тиждень", - зазначив Радуцький.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко вважає, що загальнонаціональний локдаун ще не близько.

"Точно не в березні. Але нічого не можна виключати, якщо, наприклад, британський штам стане стрімко поширюватися по всіх регіонах країни і вони почнуть червоніти – то цей варіант можливий", - сказав Ганіченко.

Він пояснив: зараз небезпечна або потенційно небезпечна ситуація спостерігається в десяти регіонах. Це чотири області з червоної "зони", ще дві, які знаходяться на межі потрапляння в червону "зону", і чотири, у яких є проблеми з одним з показників епідситуації.

Нагадаємо, вчора в Україні виявили 6 792 нових випадки коронавірусу. Майже 2,5 тисячі госпіталізували.

Також РБК-Україна писало, що МОЗ розширив "помаранчеву" зону карантину - тепер там 11 регіонів. У "червоній" зоні залишаються чотири області.

 

Позиція Степанова

"Ми будемо рухатися в стратегії адаптивного карантину. Якщо більше 50-70% областей перейдуть на червоний рівень, тоді ми будемо говорити про жорсткий карантин на всій території країни", - сказав Степанов, відповідаючи на питання, чи буде в Україні локдаун.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»