• Посилання скопійовано

На придбання антибіотиків та гормональних препаратів потрібні будуть рецепти

За позицією заступника РНБО, е-рецепт на антибіотики та гормональні препарати слід ввести у 2021 році

На придбання антибіотиків та гормональних препаратів потрібні будуть рецепти

«РБК-Україна» розповідає, що заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексій Соловйов заявив, що електронний рецепт на антибіотики, гормональні препарати та імуномодулятори необхідно ввести вже цього року. За його словами, це питання національної безпеки.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

«Неконтрольоване споживання цих груп препаратів є дуже небезпечним і це є питанням національної безпеки», – зазначив замсекретаря на засіданні комітету з питань здоров'я нації.

Комітет взяв до відома надану інформацію і доручив відповідальним органам протягом двох тижнів надати чіткий план запровадження е-рецепта в Україні.

Глава комітету Михайло Радуцький підкреслив, що значна кількість прийнятих останнім часом законопроектів у сфері охорони здоров’я не можуть працювати через відсутність системи електронних рецептів.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2020 року заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко заявив, що у країні протягом року запустять електронні рецепти на антибіотики. Очікується, що проект запрацює до кінця 2021 року.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»