• Посилання скопійовано

Електронний квиток для автотранспорту та електричок: Уряд схвалив законопроєкт

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт щодо введення в Україні електронного квитка, який буде діяти на автомобільному та міському електричному транспорті. Цей законопроєкт буде направлений до Верховної Ради

Електронний квиток для автотранспорту та електричок: Уряд схвалив законопроєкт

РБК-Україна повідомляє, що Кабінет міністрів схвалив законопроєкт щодо введення в Україні електронного квитка, який буде діяти на автомобільному та міському електричному транспорті. Документ буде направлений до Верховної ради.

Законопроект схвалений під час засідання уряду 23 червня, яке транслювалося в Youtube.

Законопроектом передбачається внести зміну до частини другої статті 910 Цивільного кодексу України з метою визначення електронного квитка, на ряду з паперовим квитком, підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу.

Згідно з документом, "електронний квиток - електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована… у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити та відомості, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду дає право пасажиру на одержання послуг з перевезення пасажира та багажу".

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, в Україні діє норма 1969 року щодо що форми, квитків та інших проїзних документів, порядок продажу і користування ними.

Поряд з цим, з розвитком технологій, на заміну паперовому квитку, який все ще залишається в обігу, все активніше приходить електронний квиток. При цьому електронний квиток, будучи електронним документом, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних не має та не може мати встановленої форми, а сама інформація може бути лише візуалізованою, зазначають автори законопроекту.

"Описана проблема потребує свого вирішення шляхом внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 9 червня Кабінет міністрів схвалив проект закону щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг, що передбачає передачу повноважень органам місцевої влади та надання пільг у грошовій формі.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабмін підготував новий порядок монетизації пільгового проїзду. Пільги по оплаті проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах хочуть надавати в готівковій формі в разі прийняття такого рішення місцевими органами влади.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»