• Посилання скопійовано

З 13 вересня Україна перейде у «жовту» зону, – МОЗ

МОЗ подало клопотання до Кабміну щодо переведення України в «жовту» зону карантину

З 13 вересня Україна перейде у «жовту» зону, – МОЗ

МОЗ подав подання Кабміну щодо переведення України в «жовту» зону карантину. Очікується, що посилення карантину буде вже з наступного понеділка.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на слова головаи МОЗ Віктора Ляшка в ефірі «Україна 24».

За його словами, сьогодні Україна перевищила індикатори, які можуть перенести країну з «зеленої» в «жовту» зону.

«МОЗ подало відповідне подання Кабміну. Цього тижня буде комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. Більше від усього, з наступного понеділка Україна перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки», – повідомив Ляшко.

 

Від редакції: «Жовта» зона карантину

За Постановою №1236 «жовтий» рівень епідемічної небезпеки буде встановлюватися у разі наявності протягом трьох днів поспіль однієї з таких ознак на всій території України:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на  100 тис. населення за останні 14 днів становить більш як 75 осіб;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – більш як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення становить менш як 300 тестувань;
  • наявність підстав для встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території хоча б одного регіону.

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки встановлюється одночасно на території всіх регіонів рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою Міністра охорони здоров’я, яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України. Рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення.

У разі відсутності протягом семи днів підряд ознак для встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, визначених цим пунктом, рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на всій території України встановлюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

У разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених п. 2-2 Постанови №1236 для зеленої зони, забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів;
  • розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 1,5 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (новація з 5 серпня 2021 р. Про це читайте тут) та ін.

***

Читайте також: Незабаром Україна може опинитися у «жовтій» зоні

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»