• Посилання скопійовано

З 23 вересня Україна перейшла у жовту зону карантину

Комісія з питань ТЕБ та НС під час свого засідання 21 вересня прийняла рішення щодо переходу всієї території України з зеленої у жовту зону карантину

З 23 вересня Україна перейшла у жовту зону карантину

За інформацією Олега Немчінова в його Телеграм-каналі, 21 вересня  відбулося позачергове засідання Державної комісії з питаньтехногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами Державна комісія вирішила встановити:

- з 00 години 00 хвилин 23 вересня 2021 року “жовтий ” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території  всіх регіонів України та застосувати на території всіх регіоніа України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтий” рівня епідемічної небезпеки.

Наголошуємо, що з 20 вересня діють оновлені карантинні умови. Про це ми писали тут.

Зокрема, у разі встановлення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2-2 постанови №1236, забороняється, зокрема (наводимо лише пункти, які уточнені):

  •  відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні послуги, реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, а також стаціонарних відділень первинного та складного протезування протезно-ортопедичних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку).

Також у жовтій зоні заборонено:

  • масові заходи за участю більше 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або території;
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів;
  • робота закладів освіти, окрім тих, де не менше 80% персоналу мають жовтий або зелений COVID-сертифікат.

Проте ці обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб, які не досягли 18 років, жовтих або зелених COVID-сертифікатів.

 

Коментар Мінкультури

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили: якщо заклади культури хочуть працювати на повну, то мають обслуговувати виключно вакцинованих хоча б 1 дозою або тих, хто має дійсні довідки про тестування.

Зокрема зазначається, що з 23 вересня в Україні встановлюється “жовтий” рівень епідеміологічної небезпеки через COVID-19.

Кінотеатри, клуби, театри та інші заклади сфери культури можуть працювати, але з дотриманням карантинних вимог та обмежень”, - наголошують у МКІП.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»